back icon
close icon
19. feb
Patrícia Škrobianová

Pozrite sa s nami ako to vyzeralo na 1. ročníku OMES GASTRO FUSION 2024

Gastro rok 2024 sme skutočne naštartovali spoločným vzdelávacím popoludním, ktorým nás sprevádzalo dobré jedlo, hudba a skvelý moderátor Marián Lechan.

Kaviarni Nová synagóga – Žilina sme 1.2. 2024 o 14:00 hod. začali našim odborným programom, ktorého výstupom boli prednášky, novinky a odborné znalosti rôznych spoločností, dodávateľov, či partnerov, s ktorými spolupracujeme už dlhé roky.

Úvodné slovo konateľa Mgr. Petra Latku odštartovalo popoludnie plné zaujímavosti zo sveta GASTRA. Následne na to nadviazal prierez produktov spoločnosti Omes v podaní nášho korporátneho šéfkuchára Vladimíra Lokšíka a obchodníčky Ivany Melničákovej. Tí nám predstavili niečo z mála o nás ako i to, že sme jedna z mála firiem na slovenskom trhu, ktorá poskytuje komplexné služby od návrhu, montáže, servisu a údržbu zariadení. Taktiež treba vyzdvihnúť i peknú myšlienku, ktorá odznela a tou je, že… ,,Predajom sa naša spolupráca nekončí, ale začína!

Následne sme plynule prešli k časti OMES caffèLAB break (kávovary La San Marco, mlynčeky Fiorenzato a caffè Martella), ktoré nám odprezentovali Lukáš a Marek Šutarovci a Ivana Melničáková priamo v časti synagógy, ktorú sme vytvorili pre kávu. Zákazníci si mohli pozrieť mlynce značky Fiorenzato, či dvojpákový kávovar La San Marco a vyskúšať si jeho technológiu v podobe spravenia si vlastnej kávy – Martella.

Po krátkej pauze sme sa premiestnili opäť do prednáškovej časti, kde sme sa zaoberali veľmi dôležitou tematikou akou je Verejné obstarávanie, a teda Ako správne obstarávať technológie a ušetriť! Do tejto problematiky mal najmä čo povedať náš konateľ p. Peter Latko.

Vzdelávacím popoludním následne pokračovali spoločnosti FAGOR Professional, ktorí predstavili novinku Automat na varenie – konvektomat iKORE a ostatné zariadenia výrobcu v podaní Richarda Mücka a Viktora Majoroša. Samozrejme nechýbala ani spoločnosť RYBA Žilina a jej produkty pre HoReCa prevádzky, či najnovšie produktové novinky. Slovenské varné technológie a škrabky na zemiaky nám predstavila spoločnosť GASTRO-HAAL v podaní Jána Malachovského a Michala Šišku, a tiež sme sa povenovali témam ako Pestré denné menu! Závodné stravovanie a catering, ktoré nám podal a niečo málo povedal i samotný executiv chef – SLOVTREND – Rastislav Púček.

Na záver sme ukončili prednáškovú časť Kuchynskou hygienou, ktorá by mala byť na prvom mieste! Do tejto časti vstúpila spoločnosť ATOTECH v podaní Jaromíra Skalického a konateľ spoločnosti Peter Latko, ktorý nám predstavil okrem GASTRA i HoReCa pranie, čo je taktiež jedna z nosných služieb spoločnosti OMES.

Tiež sme nezabudli podiskutovať aj o distribúcii porciovaných jedál a ich výdaj prostredníctvom rôznych Menu boxov značky Menü Mobil, ktoré sú vhodné najmä do nemocníc, domovov dôchodcov, či iných centier soc. služieb.

Počas pravidelnej prestávky na občerstvenie a kávu nás počas celého popoludnia sprevádzala skupina GASTRO JAZZ, ktorej ďakujeme za spríjemnené popoludnie. Po skončení celého programu nasledovala voľná diskusia a zábava, o ktorú sa postaral OMES tím a skupina FRICKObrothers.

V rámci výstavy mali všetci účastníci, zákazníci, či partneri možnosť vidieť niektoré zariadenia z našej predajne OMES, GastroLabu, Sous-videLabu, či CaffèLabu pre ktoré sme zvlášť vytvorili v jednotlivých častiach synagógy priestor. Pri vchode bola možnosť občerstvenia z rôznych druhov špecialít pripravovaných v konvektomate FAGOR iKORE, v kombinovanom robote od značky Sammic, či sous-vide zariadeniach.

Medzi hlavné ochutnávky patrili:

1. Kačacie prsia konfit, pyré z červenej kapusty, hranolky z pečeného zeleru,

2. Bravčová krkovička sous vide a´lla vitello tonnato,

3. Kuracie stehná filet sous vide, šalát, aioli vinegret,

4. Kurča galantína sous vide, grilované zemiaky, BBQ údená omáčka ,

5. Halloumi na grile, zelenina, omáčka z pečenej papriky a orechov,

6. Ostriež nílsky sous-vide, parená zelenina, Bearnaise omáčka.

O vybrané suroviny sa postarala RYBA Žilina a o nápojové menu a kávu zas Lukáš a Marek Šutarovci – v Kaviarni Nová synagóga Žilina, ktorým takisto ďakujeme za spoluprácu.

Tešíme sa opäť o rok!

Pozrite sa bližšie ako to vyzeralo na 1. ročníku OMES GASTRO FUSION 2024

Ďakujeme!

Newsletter

Nepremeškajte zľavy, akcie, novinky, tipy... Priamo na váš mail